Sådan får du din makeup til at spille sammen med dit nye farvestrålende hår.

Uanset hvor mange gange du skifter look, er det uundværligt at vide, hvordan du får din makeup til at spille sammen med dit nye farvestrålende hår. Ved at bruge den rette makeup giver du din hårfarve mulighed for at komme til sin ret. Skønt det kan virke som en udfordring at vælge de bedste nuancer, er det muligt at finde en balance. Vi mødtes med makeupartisten Sarah Mae fra NYX Cosmetics, som gav os nogle tips til, hvad du skal have med i overvejelserne.

Det bedste fif til at finde den perfekte farve er at indkredse hvilke nuancer, der matcher din hudtone. Spørg din frisør om City Beats ved din næste hårfarvning. Den semipermanente formel findes i 12 unikke nuancer, som kan hjælpe din frisør med at finde den bedste farve til dit kommende look.
Redken Report: Lad os starte med det spørgsmål, vi alle stiller os selv. Hvad er hemmeligheden, når man skal vælge makeup til sit nye farvestrålende hår?Sarah Mae: For mig er øjenbrynene det første at gå i gang med, selv med et naturligt makeuplook. Hvis du er gået fra mørk til lys, vil det være passende at skifte dit øjenbrynsprodukt til lys aske eller blond (jeg elsker NYX Micro Brow Pencil). Hvis du er gået fra lys til mørk, vil det give ekstra knald på øjenbrynene at tilføje mørk taupe eller brun. Fidusen er at have flotte øjenbryn, der matcher den nye hårfarve.RR: Hvorfor er det så vigtigt at revidere sin makeup-rutine, når man får en ny hårfarve?

SM: En ny hårfarve kan udgøre en drastisk ændring, og samtidig med denne ændring er det et plus at finde makeup, der komplementerer hårfarven! Det er vigtigt at opnå en harmoni mellem håret og makeuppen.

RR: Skal makeuppen og modehårfarven passe nøjagtigt til hinanden, eller kan man eksperimentere med forskellige nuancer?

SM: Makeuppen behøver ikke passe nøjagtigt, så er det sjovere og mere udtryksfuldt. Men hvis du er meget stilbevidst og elsker at skabe en speciel stil med håret og makeup (fx fræk, gådefuld, let eller varm), er det ideelt at eksperimentere med farver, der komplementerer håret.

RR: Behøver man at farve sine øjenbryn, så de matcher den nye modehårfarve, eller kan man nøjes med at bruge sin yndlingsøjenbrynsblyant i en ny farve?SM: Hvis du er gået fra mørk til lys, vil det letteste være at få farvet dine øjenbryn og så kombinere dem med dit yndlingsøjenbrynsprodukt. Du kan også tilføje NYX's Jumbo Pencil in Milk for at skabe en base for øjenbrynsfarven og så tilføje din yndlingsøjenskygge, hvis du har lyst til at matche dit farvestrålende hår med dine øjenbryn.

RR: Vi ved, at foundation altid kan være vanskelig at matche - er det noget, der også skal tages op til ny overvejelse?

SM: Din foundation skal passe præcist til din hudfarve. Hvis du ønsker et varmere look, kan du tilføje lidt bronze/varmere kontur. Du kan også skifte rouge til lyserøde og ferskenfarvede toner til lysere hårfarver og dybere toner til mørkere hårfarver.

RR: Hos Redken holder vi meget af farvehjulet, men bruges det også til at vælge makeup?

SM: Farvehjulet hjælper med at harmonisere farverne og vise, hvordan de fungerer sammen, især i makeup. En ny nuance kan få det bedste frem eller give et kedeligt look.

RR: Undertonen er vigtig for at få hårfarvertrends som havfrue- eller enhjørningehår til at fungere. Hvordan virker det inden for makeup?

SM: Kølige undertoner passer godt til kølige hårfarver, såsom blå eller askegrå toner. Varme undertoner egner sig til varme hårfarver, såsom gyldne eller mørkebrune, orangerøde eller kastanjebrune og varmere blonde toner. Det er et plus at komplementere de naturlige farver og træk.

RR: Hvordan undgår man at overdosere makeuppen, så hårfarven kan komme til sin ret?

SM: For at undgå overdosering skal du begynde med at lægge makeup med en let hånd. Hvis du synes, du ser udvasket ud, kan du tilføje noget bronze og lidt farveknald. Rouge gør også en forskel!