Leder du efter den bedste hårmaske?

Hårmasken er en af de vigtigste elementer i hårplejen og sandheden er, at masken skal på banen lang tid før det folk er vant til. Når du regelmæssigt tilføjer en maske til din løbende hårpleje, kan den indkapsle fugt og forhindre skade, før den overhovedet opstår. Hvis du synes, at det virker for uoverskueligt at skulle benytte endnu et produkt i din rutine, så bare rolig, vi har, hvad du har brug for. Læs videre for at finde ud af, hvad der er den bedste hårmaske for dig. 

Hvad er en hårmaske?

 
 
 
 
 
 
 
 

Mens balsam og shampoo er til dagligt brug, skal “masker” påføres ved hver tredje hårvask eller når intens balsampleje er nødvendigt. Til alle varmestyling-addicts– hør her! Hvor afhængige vi end er af vores glattejern, så kan lang tids varmebehandling føre til tørhed. For at modvirke dette problem, indeholder nogle masker ingredienser som arganolie, der kan arbejde sig ind i hårfibrene. Tænk på hårmasken som en mulighed for at nulstille dit hår, og give det en chance for at begynde forfra. 

Hvordan bruger man en hårmaske?

Hånd der holder et glat, sund og skinnende blondt hår.

Begynd med at påføre hårmaske i nyvasket, håndklædetørt hår. Mens håret stadig er fugtigt, redes det igennem med en bredtandet kam, for at fordele produktet ligeligt fra rod til spids. Sæt minuturet på 15 minutter, så produktet har tid til at trænge helt ind i håret.

Tip! Efter at have påført hårmasken fra rod til spids, dyppes et håndklæde i meget varmt vand, vrides og vikles om håret i turbansstil, så du får din egen lille hjemmevarmebehandling med et varmt håndklæde. For at undgå at der bliver for meget produkt, kan du droppe din vanlige balsam og gå direkte til masken. Glem ikke at skylle masken ud med koldt vand, så kuticulaen lukkes og glanses øges. Hvis du behandler skadet hår, kan du lade masken sidde i natten over, hvilket giver et super blødt og luksuriøst resultat. Hvis du lader masken sidde i, imens du får din skønhedssøvn, har masken masser af tid til at trænge helt ind i dybden.

Lang gyldent blond hår med bølger.

En vigtig faktor at have in mente er, at der altid er tid og plads til hårmasker. Redken Artist Giovanni Giuntoli råder til, at du ikke anvender en maske tre til fire dage før en stor begivenhed. Han forklarer “…Hvis du planlægger at sætte dit hår op og skabe noget ekstra volumen eller nogle bølger i dit hår, så ville jeg ikke komme hårmaske i op til tre dage før, da hårmasker har tendens til at giver håret en overdosis af balsam.… Den sundhed (masken) tilføjer kan gøre håret lidt tungt, og der vil dermed være tendens til, at krøller falder ned og håret bliver lidt for glat". Gem hårmasken til en søndag morgen, hvor du ikke har de store planer, og kan afse nok tid til, at produktet gør sit magiske arbejde. 

Den bedste hårmaske til din hårtype

Sandheden er, at virtuelt kan enhver drage fordel af en hårmaske. Selvom dit hår måske ikke ser ud til at være skadet og er relativt sundt, så er det følsomt overfor sæsonmæssige forandringer, forurening og dagligdagens slitage. Folk med trætte lokker kan vende sig mod All Soft’s Deep Conditioning Mega Mask, som er udviklet til at hjælpe med at give ekstra blødhed og glans. Du kan også give farvebehandlet hår lidt ekstra TLC med en plejeforlængende maske, som giver glasfuldt hår og varer i op til tre hårvaske. Takket være deres RCT Protein complex, har de to produktformler i vores Mega Mask-serie mulighed for at levere et system, der kan hjælpe med at behandle håret fra rod, til hårstrå til spids. Selv dem med hår, der har tendens til at kruse, kan drage fordel af en udglattende maske ved at anvende Frizz Dismiss. Den intensive behandling kan hjælpe med at tilføre fugtbeskyttelse og gøre håret mere medgørligt. Husk på, at dit hår er ligesom en krone, du konstant bærer på hovedet, og den fortjener, at du passer godt på den. Når først du har fundet den perfekte maske, vil du undre dig over, hvordan du før kunne leve uden.