Populære skægstile til mænd, og hvordan du plejer dem

Uanset om vi vil indrømme det eller ej, kan vores valg af skæg fuldende eller ødelægge den stil, vi går efter. Du kan have det nyeste modetøj på, men hvis dit skæg mest ligner noget fra 80'erne, lægger folk i mærke til det i stedet. For at hjælpe dig med at være opdateret på dine valgmuligheder inden for skæg har vi fremhævet 6 skægstile, der er højeste mode lige nu – og vi fortæller også om, hvordan du vedligeholder dem.

Bandholz-skægget

Dette skæg er blevet så populært på grund af skægeksperten Eric Bandholz og er et overskæg, der hænger sammen med et fuldskæg. Overskægget skal plejes, så det ikke gror ud over overlæben, og kanterne skal gro ensartet ind selve skægget, men resten af skægget skal vokse ret frit. Bandholz-skægget, som har en raffineret skovhuggerstemning og ser særligt godt ud på runde og aflange ansigter, kræver masser af tålmodighed, da det tager mindst to måneder og helt op til et år at få den længde, du har brug for. Mens skægget gror, så brug en skægolie til at pleje det med samt en skægbalsam som Redken Brews After Shave Balm.

Ducktail-skægget

Denne skægtype er fyldigere end et almindeligt skæg og er både sofistikeret og vildt. Det er kort i den øverste del og langt og tykt i den nederste del, der desuden spidser til for enden, så det ligner en ducktail. For at få denne skægstil, som passer til de fleste ansigtsformer, bortset fra dem der er lange og smalle, skal du først gro et fuldskæg, der er omkring 5-10 cm langt og tykt, så skægget ser spidst ud for enden. Trim derefter omhyggeligt området ved kinderne, og barbér den øverste del af kinden og halslinjen, indtil dit skæg ser symmetrisk ud. Hvis du bruger en skægolie som Redken Brews Beard Oil eller lidt voks, kan det hjælpe dig med at opnå den ønskede tilspidsede form.

Extended Goatee-skægget

Extended goatee-skægget er også kendt som Hollywoodian-skægget og er en hybrid mellem fipskægget og overskægget med fokus på hårvæksten på hagen. Selv om der også er skæg langs kæbelinjen, som går ud fra fipskægget, er der ingen bakkenbarter. Det gør, at skægget ikke kommer til at ligne et fuldskæg. Denne skægtype, der kan gros på bare en eller to uger, passer bedst til personer med aflange eller firkantede ansigtsformer. Når først dit Extended Goatee er formet, er det ret nemt at vedligeholde det. Barbér de områder, der allerede er barberet, helst samtidig med at du bruger en fugtgivende barbercreme som Redken Brews Shave Cream, og plej derefter skæghårene og huden under dem med lidt skægolie.

Garibaldi-skægget

Denne type fuldskæg er ligesom Bandholz-skægget, bortset fra at Garibaldi-skægget er kortere, har en bred, rund base og tager kortere tid at gro. Denne type skæg er opkaldt efter en italiensk general, der hjalp med at forene Italien i 1800-tallet, og ser bedst ud på dem en oval eller rektangulær ansigtsform. Derudover bør det formes, så snart skægget begynder at spidse til ved bunden af kæbelinjen. Overskægget, som skal være velplejet, kan godt gros langt, men bør ikke være længere end skægget. Det er en god idé at bruge skægolie, hvis du vil have dette skæg til at se bedst muligt ud.

Old School Dutch-skægget

Denne gammeldags skægstil – tænk på Abe Lincoln – er et langt fuldskæg, der er forbundet med bakkenbarterne, buer udad, har en flad bund og er uden overskæg. Stilen er god til dem, der ønsker at skjule en smal hage og går efter et skovhuggerlook. Der findes også en anden variation, der passer til flere ansigtsformer – Old Dutch-skægget – som har en firkantet base, dækkede kinder og en barberet hage. Begge typer vedligeholdes ved at lade dit skæg gro, indtil det dækker hele ansigtet, mens du sørger for at give næring til huden og håret i processen samt bruger en trimmer og saks til at få bunden helt flad. Derudover skal du bruge en skægolie til at forme spidserne.

Balbo-skægget

Denne skægstil har en omvendt T-form og består af overskæg og en enkelt lille tot skæg på hagen – en såkaldt soul patch. Selvom dette er en kortere skægstil, skal du stadig gro et fuldskæg for at få nok ansigtshår til at starte op med. Når det er tid til at forme skægget, så brug en trimmer til at barbere ansigtet. For at få det karakteristiske Balbo-look skal du efterlade ca. 0,64 cm afstand mellem dit overskæg og dit lille fipskæg. Resten af skægget skal være kort og ensartet.

 

Hvis du vil have flere tips om hårpleje og skægpleje og høre om nye produktlanceringer, så følg @barbersandbrews på Instagram!