Tips til hvordan du håndterer hårtab

Hvis du er stresset over, at håret bliver tyndere, så vid at du ikke er alene om denne bekymring. Mange mænd er bekymret over deres udtyndende hår og over hårtab. Det er den største bekymring for mænd og overstiger ting som fx skæl, gråt hår og kløende hovedbund. “En mand kan have virkelig tykt hår, men alligevel vil han altid være selvbevidst og spørge mig, om det er ved at blive tyndere,” fortæller Redken Artist Lindsey Olson, der påpeger, at det er et emne, hun sædvanligvis oplever med sine mandlige kunder. Den gode nyhed? Der er lette og enkle ting, du kan gøre, for at bedre situationen. Her er alt, du skal vide om, hvordan du skal håndtere hårtab.

Vælg først og fremmest de rigtige produkter

Selvom hårtab og udtyndende hår ganske vist er komplicerede sager, hvor mange faktorer spiller ind, så kan det at vælge de rette produkter gøre en stor forskel. Redken Brews’ Instant Thickening Spray, er en sikker måde at score hurtige resultater på. Ved at hjælpe med at øge diameteren på dit hår skaber den automatisk en effekt som synes og føles fyldigere og tættere.

Der er også Redken Brews Thickening Shampoo, en delikat shampoo til udtyndende hår, der forbedrer udtyndende og tyndt hårs udseende. Den renser ikke bare skånsomt, men opfrisker og nærer desuden hovedbunden. Og der er bonuspoint for den forfriskende duft, der er en kombination af ingefær og mentol.

Det er også vigtigt hvordan du bruger shampooen

Når vi taler om shampoo, er der et par andre vigtige ting du også skal huske, udover det at skulle vælge det rette produkt, fremhæver Lindsey Olson. Opbygning af talg på hovedbunden kan blokere hårsækkene, hvilket kan hæmme hårvæksten, fortæller hun. Og når du vasker håret med shampoo, så skal du ikke bare klaske det i og lade det være godt med det. "Når du vasker håret med shampoo, så sørg for at give dig selv en hovedbundsmassage, mens du arbejder shampooen ind i håret," siger Olson.

Pas på med kasketten

Som nævnt, er der mange grunde til udtyndende hår og hårtab, og nogle af dem er totalt uden for ens kontrol (Eksemepelvis genetik). Men der er dog alligevel et par ting, som du kan kontrollere. Et godt eksempel: "Hvis man hele tiden har for meget stramt og trykkende på håret, kan det føre til, at håret bliver tyndere," advarer Olson. For kvinder betyder det, at de skal undgå for stramme fletninger og hestehaler, mens det for mænd betyder, at de ikke hele tiden skal have en stram kasket på. Husk at have det med i tankerne, næste gang du overvejer kasketten!