Fem ting du bør vide, inden du får pandehår

Vi har allesammen prøvet det... Vi står der og kigger på os selv i spejlet, roder rundt i vores hår og spørger os selv, om det vil klæde os at få pandehår eller ej? Vi tager tot fra tot fra forskellige områder på hovedet, trækker dem ned foran panden og prøver at forestille os, at vi har kort og lige pandehår eller pandehår med pjusket kant. Men det er på tide at træde væk fra spejlet og vende dig mod den person, som kender dit hår bedst - nemlig din stylist. Som enhver stylist vil sige til dig, afhænger den type pandehår du burde få af dig og dine hverdagsrutiner. Faktorer, som hvor meget du træner, og hvor lang tid du planlægger at style dit nye pandehår, har betydning for, hvilken type pandehår, der bedst matcher dig. Spørger du dig selv om, hvad du bør overveje? Her er et par faktorer, som er værd at have in mente, når du ønsker at få lavet pandehår.

Vedligeholdelsen

Redken muse og model, Soo Noo Park, har skinnende platinblondt hår med pandehår delt på midten til begge sider.
Et område som mange overser, når de begynder på deres pandehårseventyr, er vedligeholdelsen, pointerer Sam Villa, Redken Education Artist Director og hårstyling master. Når dit helt lige pandehår ikke er så lige, eller dit sidepandehår gør mere eller mindre som det passer sig, er det nødvendigt med daglig styling og regelmæssig vedligeholdelse. Og det gælder for alle, der har pandehår. Næste gang du snakker med din stylist, kan I se på hvilke frisurer, produkter og vedligeholdelse, der er nødvendigt i forhold til din ønskede type pandehår.

Teksturen

Når det handler om at finde den type pandehår, som bedst matcher dig, så skal du huske at tage dit hårs naturlige tekstur med i overvejelserne. Ikke alle hårtyper egner sig perfekt til ethvert pandehår, så sørg for at få en god snak med din stylist, så I kan finde ud af hvilken mulighed, der passer bedst til dig. For eksempel skal dem med krøller holde sig væk fra barberbladsskarpe klippede pandehår, da det kan få deres hår til at se kruset ud.

Den individuelle faktor

Redken musen Jetta fører sig frem med hendes vilde krøller og pandehår med tekstur.
Alle har den lille ting, der gør deres hår og hovedform forskellig fra andres. Nogle af os har en hårgrænse, der går ned i et V foran, og andre har de vildeste hvirvler. Disse faktorer bestemmer, hvordan visse typer pandehår vil falde på forskellige mennesker. Hvis du fx har en hvirvel lige i hårkanten, kan du måske ikke få dit pandehår til at sidde til den ønskede side. Man lad dig ikke afskrække, arbejd sammen med din stylist og find ud af hvilken slags pandehår, der passer til din unikke hårimplementering.

Livsstilen

Model med lyst blondt hår og helt lige pandehår
For Redken-artisten, Sarah Bramham, er personens livsstil en af de vigtigste faktorer, man skal tage højde for, når man hjælper sin kunde med at finde sin type pandehår. Jeg elsker at forklare, hvordan en type pandehår vil komplementere dem, men oftest er det kundens livsstil, der bliver min afgørende faktor for min beslutning. Hvis hun fx arbejder meget og ikke kan døje at få håret ned i øjnene, så er pandehår måske ikke noget for hende. Da dette er en faktor, som virkelig er forskellig fra person til person, er det bedst at snakke med din stylist og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Billeder

En af de bedste måder at sikre, at du får lige præcist det pandehår, du ønsker, er, at medbringe billeder af det du ønsker og ikke ønsker, når du besøger din frisør. Ikke helt varm på firsernes stil med stort pandehår? Vis det til din stylist. Har du heller ikke lyst til at have det pandehår, som du havde på dit gamle skolefoto, så husk at vis din frisør netop de billeder. Det er først når din stylist har en helt klar ide om, hvilken type pandehår du ønsker, at han/hun skræddersy den til dig.