Hårfarveterminologi - Haircolor Services - Behandlinger i salonen - Redken EMEA
>

Hårfarveterminologi

UDTRYK OG DEFINITIONER

1. Basisfarve: Farve som påføres ved rødderne eller over det hele før en dimensional/kreativ farveydelse udføres.

2. Kontrast: Kontrast er en værdi, der påføres lyse striber. Lyse striber med høj kontrast er meget lysere end resten af håret og giver et dramatisk look. Lyse striber med lav kontrast giver et mere naturligt look.

3. Kold: Kold er en toneværdi, der kan påføres på blonde, brune og røde nuancer. En farve siges at være en “kold farve”, hvis den trækker over mod det blå, violette eller grønne. Kolde farver omfatter platinblond, askebrun og blommefarvet.

4. Dækning: Dækning er en hårfarvemetode til at dække grå hår. Nogle hårfarveformler er for gennemsigtige til effektivt at dække grå hår. Redken Color Gels Permanent Conditioning Haircolor giver en perfekt dækning af grå hår, der holder, når farven begynder at falme.

5. Dimension: Dimension er en funktion af tonerækken i dit hår. Hvis alt håret har én farve, siger man, at det er et “fladt” hår uden dimension. Din stylist kan tilføre dimension til dit hår ved hjælp af lyse eller mørke striber.

6. Dobbelt-proces: En dobbelt-proces referer til enhver ydelser med to farver, som udføres på én gang. Generelt udføres dette ved først at påføre den ene farve, vaske og tørre håret og derefter påføre den anden farve. Dette kan omfatte lysning af håret og derefter påføring af en toner, eller en permanent hårfarvning efterfulgt af en glasering.

7. Ekspres-High Lights: Ekspres-High Lights udføres ved at lægge en smule stanniol eller malede stykker på, anvendes som regel til at indramme ansigtet.

8. Glaze: Glaze omfatter brug af en semi-permanent farve til at forstærke, berige, ændre, matche, tone ned eller intensivere naturligt eller farvebehandlet hår samtidig med at kontrasterne harmoniseres.

9. Balayage: Balayage, består af en frihånds eller fejende bevægelse ved påføringen af hårfarven, lysner eller toner i en nedadgående blød bevægelse direkte på det ønskede område. Denne metode anvendes til at skabe dimension med et naturligt, blødere look.

10. Lyse striber: Lyse striber betyder, at man isolere visse dele af håret og behandler dem med en hårfarve eller lysner, for at gøre dem lysere end deres base/naturlige farve. Lyse striber kan tilføje dimension ved at skabe en kontrast til resten af håret, og de laves med stanniol, en hætte eller særlige kamme eller børster, som anvendes til “at male” farven på.

11. Løft: Løft er en kemisk proces til at lysne hårets farve. Forskellige hårfarveformler har forskellige løfteegenskaber.

12. Low Lights: Low Lights laves ved hjælp af farve med stanniol, hætte eller males på for at gøre specifikke områder mørkere og skabe dimension. Generelt bliver mørke striber 2-3 gange mørkere end din basisfarve og en anelse varmere. De kan bruges til at skabe et mere naturligt look eller skabe accenter i selve håret.

13. Afbalancering: Afbalancering handler om at genskabe håret balance og kan skabes med en kombination af lyse og mørke striber og/eller glasering.

14. Enkel-proces  En enkel proces refererer til enhver farveydelse, som bliver udført i et trin. Der kan anvendes en permanent hårfarve, der løfter og bevarer, en glasering, lyse/mørke striber uden toning eller en kreativ farveydelse med kun en proces.

15. Tekstur: Teksturen defineres af det individuelle hårs diameter, og beskrives generelt som fin, medium eller tyk. Din stylist medregner denne faktor i dit hårs tekstur, når den bedst egnede hårformel til dit hår skal findes.

16. Trend Pastel: Trend Pastel refererer til en blødere og lettere farvetone af farver, såsom rød, lilla, grøn, orange, gul eller blå. Pastelle farvetoner er beregnet til at farve og tone nuancer og fungerer bedst, når de påføres meget blond hår for at skabe fx pink, lavendel eller mintgrønne toner.

17. Tone: Tone, inden for hårfarvning, er det udtryk, som bruges til at beskrive en specifik farve—”gylden” blond, “kobber” rød, “aske” brun. Farver inddeles i varme eller kolde nuancer.

18. Varm: Varm har en toneværdi, der kan påføres blonde, brune og røde nuancer. En farve siges at have “varme toner” hvis den trækker over mod gul, orange og rød. Varme farver inkludere gylden blond, rødbrun og kobber.