Begynderguide til hårgloss

Det kan være ekstremt svært og forvirrende at navigere rundet i en verden af hårfarver for dem, som aldrig har prøvet at farve deres hår. Fra det komplicerede fagsprog i salonen til de endeløse trends og stilarter, er det ikke så underligt, at det kan virke overvældende at skulle finde sin egen perfekte hårfarve.

Men hvis du er på udkig efter en lille forandring uden at kaste dig ud i en ny permanent hårfarve, så snak med din lokale stylist om Redken Shades EQ Gloss-service. Denne hurtige og nemme service er en glimrende måde at afprøve hårfarvens verden på, eftersom hårgloss er en slags demi-permanent farve, der retter op på tilstand, tone og genopfrisker dit hårs look.

Inden vi dykker ned i hårglossens verden, så lad os introducere dig for begrebet jomfruhår, også kendt som 'virgin hair'.

Hvad er jomfruhår?

Inden for hårfarveverdenen er der to hovedkategorier: jomfruhår og farvebehandlet hår. Jomfruhår relaterer til hår, der aldrig er blevet farvet før. Så hvis du aldrig har farvet, eller har fået lavet lyse eller mørke striber eller på anden måde ændret din hårfarve, så har du jomfruhår.

Hvad betyder det, når du går ind til din første hårfarvningsseance?

Det betyder, at du har tonsvis af muligheder. Eftersom jomfruhår aldrig er blevet kemisk behandlet, vil det typisk være sundere og nemmere at arbejde med.

Som enhver stylist vil fortælle dig, betyder sundt hår, at din farve kommer til at se endnu mere sensationel ud. Når du får lavet en hårgloss-service, hjælper det med at sikre, at dit hår forbliver glat, skinnende og sundt langt tid efter, at du har forladt salonen.

Hvad er hårgloss?

Hårgloss er en slags demi-permanent hårfarve, der hjælper med at opfriske, tone og forstærke din hårfarves look. Spørger du dig selv om, hvad demi-permanent betyder? Helt basalt betyder det, at farven gradvist toner ud med tiden. Årsagen til at dette sker er, at hårfarvens molekyler blot farver hårets overflade men ikke trænger dybt ind i hårets kuticula. Eftersom det ligger som et ekstra lag ovenpå håret, efterlader det håret blødt, skinnende og glat. Hvad mere kan man ønske sig på blot 20 minutters behandling?

Farvepåføring

Når din stylist har besluttet at en hårgloss er den bedste løsning til dit hår, så er det tid til at komme i gang med påføringen. Din stylist begynder påføringen af hårglossen fra dine hårrødder og ud til spidsen af dit hår. Vær ikke nervøs over den farve som blandingen, der påføres i dit hår, har. Den farve har ikke nødvendigvis noget med slutresultatet at gøre.

Når din stylist er færdig med at påføre glossen i dit hår, lader stylisten det virke i dit hår. Det er som regel kun 20 minutter, så læn dig tilbage og slap af og læs i et blad.

Når de 20 minutter er gået, bliver du bedt om at komme hen til vasken, hvor stylisten dernæst skyller produktet ud. Derefter får du vasket håret med shampoo og balsam, og får det stylet.

På den måde kan du få en helt ny, fantastisk, sund og skinnende hårfarve.