Redken | Hvad er hårfave med lav pH-værdi?
>

Hvad er hårfave med lav pH-værdi?

redken shades eq

At vælge hårfarve handler om mere end at vælge en nuance. Man tænker sjældent over vigtigheden af lav pH-værdi og alkalinitet, når det kommer til hårfarve og hårstyrke.

At vælge hårfarve handler om mere end at vælge en nuance. Man tænker sjældent over vigtigheden af lav pH-værdi og alkalinitet, når det kommer til hårfarve og hårstyrke. Vi vil med nedenstående forklare nærmere om hvorfor hårfarve med lav pH-værdi (også kendt som ”acidic haircolor”) specifikt er afgørende for at du får det bedste resultat.

HVORFOR ER ALKALINITET OG PH-VÆRDI VIGTIGT FOR MIT HÅR?

redken shades eq

Kort sagt (uden at vække grusomme minder fra kemi-timerne i folkeskolen) viser pH-værdien hvor meget syre, der er i en opløsning. pH-skalaen går fra 0 til 14, hvor en pH-værdi fra 0 til 6 er en syre, 7 er neutral og 8 til 14 er en base. pH-værdien, kombineret med protein og fugt, afgører i sidste ende dit hårs tilstand, styrke, længde, form og farve. En mere alkalisk tilstand kan derfor have en indflydelse på mængden af bakterier og olie (som vi alle har) i hovedbunden og potentielt forårsage skæl.

HVILKEN PH-VÆRDI SKAL MIT HÅR HAVE?

redken shades eq before after ash blonde

Ifølge Redken Artist George Garcia er håret sundest når det har en pH-værdi mellem 4,5 til 5,5. Det man dog skal være opmærksom på er at mange af de ting vi udsætter håret for - kemiske processer som at blege hår og endda brugen af shampoo – kan ændre hårets pH-værdi, og gøre det mere basisk hvilket kan skade håret. Den gode nyhed er dog at du med Redkens produkter kan afbalancere dit hårs pH-værdi og holde det stærkt og sundt. Det har været en del af Redkens DNA, siden mærket blev grundlagt i 1960'erne. Alle Redkens shampooer er pH-balancerede, mens Redkens conditioners er svagt sure. Kombinationen af disse er derfor en unik sammenblanding, som vil gøre at hårets pH-niveau er det helt rigtige sted.

HVAD ER HÅRFARVE MED LAV PH-VÆRDI?

shades eq bonder inside

Ifølge George Garcia bringer, ”hårfarve med lav pH-værdi håret i balance”. Alle Redkens Shades EQ Gloss-hårfarver har lav pH-værdi og med Shades EQ Gloss og seriens brede udvalg af hårfarver, kan du ikke blot skabe de bedste og mest skræddersyede resultater, du vil også give håret en fantastisk glans og pleje. Shades EQ er en hårfarve, der tror den er en balsam.

HVORFOR SKAL JEG BEDE OM EN HÅRFARVE MED LAV PH-VÆRDI?

redken shades eq

Vigtigheden af at bede om en demi-permanent hårfarve med lav pH-værdi er især af betydning efter en lysning, såsom efter highlights eller balayage, da en lysning sætter håret i en alkalisk tilstand, med en pH-værdi på 10 eller 11. Lysningen vil derfor have en stor effekt på hårets strutur og overordnede tilstand. Tag din Redken-stylist med på råd og spørg ind til hårfarver med lav pH-værdi og dermed Shades EQ.

En demi-permanent hårfarve med lav pH-værdi såsom Shades EQ, indeholder en formel som er beriget med hvedeaminosyre, der plejer håret og gør det ekstra glansfuldt. Alle former for misfarvet eller falmet hår korrigeres øjeblikkeligt efter en behandling med Shades EQ. Når formlen påføres i håret, blendes den skånsomt ind og toner håret, så det får en smuk finish.

Læs mere om Shades EQ her

HVAD ER DEN SUNDESTE MÅDE AT FARVE MIT HÅR PÅ?

redken shades eq before after

Uanset om du ønsker at følge en ny hårfarvetrend og mode eller om du ønsker at farve dit hår for allerførste gang, så er det super vigtigt at du besøger en professionel stylist og frisør, som kan opretholde dit hårs sundhed og integritet gennem hårfarveprocessen. Redkens Color Mantra inddeler håret i 3 zoner og vi påfører farve i zoner baseret på pH-værdi, da hver zone accepterer farve forskelligt ud fra hårets tilstand. På den måde kan vi sikre og maksimere farveresultaterne og minimere belastningen af håret. Vi kan deraf også sikre at håret vedligeholder den rette pH-værdi.

- ZONE 1: Omfatter området nærmest hårbunden og er ca. de første 2,5 cm.
- ZONE 2: Er hårets midterparti og begynder hvor Zone 1 slutter.
- ZONE 3: Er enten meget porøst hår (spidser) eller håret der går længere end skuldrene (ikke alt hår har en Zone 3).

Redkens stylister og frisører påfører kun alkaliske farver i Zone 1. Shades EQ med en lav pH-værdi påføres kun på Zone 2 og 3 for at maksimerer farveresultaterne og minimerer belastningen af håret.

Find en salon nær dig her