Redken | Sådan håndterer du hår der knækker
>

Sådan håndterer du skadet hår

redken extreme hair breakage

Hvis du oplever spaltede spidser, så må du først og fremmest aldrig nogensinde trække hårstråene fra hinanden. Det kan godt være, det er sjovt og føles rart, men du kommer til at betale for det på den lange bane.

Ræk hånden i vejret, hvis du nogensinde har set nogen, som hiver deres spaltede spidser fra hinanden, eller selv har gjort det. Nu, hvor alle der læser med, har rakt hånden i vejret, så lad os få noget på det rene: Lad vær med at gøre det! Og bed også andre om at de skal lade være med det. Fortæl dem i stedet, at deres hår rent faktisk prøver at fortælle dem noget vigtigt - at det desværre er ved at knække.

HVAD ER ÅRSAGERNE TIL, AT HÅR KNÆKKER?

redken before after extreme shampoo

Ja, det er sandt, dit hår kan rent faktisk knække. Ifølge Redken Artist Adina Doss skyldes hår der knækker, at håret påvirkes negativt af enten kemiske eller mekaniske behandlinger, såsom varmeredskaber eller føntørring.

"Et hårstrå i krise vil ligne... tjo, jeg kalder det altid candyfloss-hår," fortæller Redken Artist Julie Lahr "Det ser flosset og flyvsk ud, eller se ud som spaltede spidser, hvor du kan se, at håret deler sig. Det er ligesom krus, der ikke går væk."

HVAD KAN JEG GØRE FOR AT FORHINDRE, AT HÅRET KNÆKKER?

redken extreme before after

Mange ting kan influerer og forværre hårets stand, og desværre er der visse vaner, som mange mennesker slet ikke er klar over at de har, som kan være ekstra skadende.

Hvis du oplever spaltede spidser, så må du først og fremmest aldrig nogensinde trække hårstråene fra hinanden. Det kan godt være, det er sjovt og føles rart, men du kommer til at betale for det på den lange bane.

"At trække i de spaltede spidser svækker rent faktisk selve hårfiberen," fortæller Doss. "Og at tilføre varme gør det helt sikkert værre, ikke bedre. Det kan måske godt kosmetisk se lidt bedre ud ved brug af varme, men resultatet er, at det udtørrer håret og skader endnu mere."

HVILKE PRODUKTER KAN JEG BRUGE FOR AT FOREBYGGE OG REPARERE HÅR DER KNÆKKER?

redken extreme series

Så hvad gør man, hvis man har hår der knækker og er skadet? Redkens Extreme-hårplejesystem til skadet hår kan redde dagen. Når den bruges sammen med Redken Extreme Shampoo og Conditioner, Kan Redkens Extreme Anti-Snap-behandling effektivt mindske mængden af hår der knækker. Produktet indeholder et styrkende proteinkompleks og giver fordele, der sikrer, at håret ser sundt og spændstigt ud. Anti-Snap bruges derhjemme efter brusebadet og i håndklædetørret hår. Påfør den som en leave in-behandling, og style, som du plejer.

I 2019 introducerede Redken en ny "must-have"-behandling til at modvirke hår der knækker og som skades på grund af varmeredskaber. Extreme Play Safe 3-in-1 leave in-behandling er en varmebeskyttende behandling til skadet hår og indeholder nøgleingredienser som planteprotein og turmalin. Denne innovative hårbehandling mindsker skader forårsaget af varmeværktøjer, styrker hårfiberen, så hår, der knækkes, reduceres, samt beskytter håret mod varme på op til 230 grader.

HVORDAN KAN JEG ARBEJDE SAMMEN MED MIN FRISØR OM AT REDUCERE HÅR DER KNÆKKER?

Udover en effektiv produkt- og hårplejerutine er det vigtigt at huske, at du også kan behandle hår der knækker, i salonen, afhængigt af hvilken type skade, du oplever, og hvad du har brug for til at styrke håret. Tal med din frisør om, hvordan du bevarer dit hår uskadt og samtidig får dit drømmehår, siger Doss. Du har måske brug for en klipning for at slippe af med skader, før du behandler håret og arbejder på at opbygge det.

Tålmodighed er vigtigt, når man skal pleje skadet hår, men med de rette produkter er det muligt at få sunde lokker, der ser smukke ud!