Sådan plejer du fint hår » Læs guiden her | Redken
>

SÅDAN PLEJER DU FINT HÅR

Få mere viden om, hvad der karakteriserer fint hår, og hvordan du kan undgå klassiske faldgruber, der efterlader håret fladt og uden struktur.

Nogle kvinder er fra naturens side blevet skænket et fint hår. Er du en af dem, ved du også, at det kan være svært at pleje håret og finde produkter, der kan skabe mere fylde.

Vi guider dig til hårplejeprodukter fra Redken, der er ideelle til fint hår og samtidig både kan beskytte, styrke og booste dit hår.

HVAD KARAKTERISERER FINT HÅR?

Mange forveksler fint og tyndt hår med hinanden. Det skyldes, at begge hårtyper ofte kan mangle volumen og give tendens til hår, der ligger sig fladt langs ansigtet. Men der er faktisk forskel på de to hårtyper.

Fint hår er kendetegnet ved, at hårstråene er ekstra fine og små i omkredsen, hvor tyndt hår derimod handler om hårtætheden, altså hvor mange hårstrå man har. Du kan derfor sagtens have fint hår og meget af det.

På samme måde kan fint hår også have forskellige teksturer og være f.eks. helt glat eller krøllet.

Hvis du har fint hår, ved du det højst sandsynligt godt. Det kan nemlig være svært både at style håret, så det bevarer sin volumen og finde plejende hårprodukter, der ikke tynger håret. Er du alligevel i tvivl, kan du placere et enkelt hårstrå mellem dine fingre. Hvis du ikke umiddelbart kan mærke hårstrået, så har du fint hår.

HVAD ER UDFORDRINGERNE VED FINT HÅR?

Når hvert enkelt hårstrå er fine, oplever de fleste kvinder, at håret er tilbøjeligt til let at filtre, at det har tendens til hurtigt at fedte, og at spidserne kan spalte eller knække af.

Det kan være en udfordring at finde produkter, der tilfører håret den fylde, du drømmer om, uden hverken at udtørre håret eller gøre det nødvendigt at vaske dagligt, fordi det fedter.

Hos Redken har vi produkter, der er ideelle til fint hår med plejende formler, der sikrer optimal beskyttelse uden at tynge håret.

SÅDAN PASSER DU PÅ FINT HÅR

Der findes mange produkter og gode råd, men ikke alle egner sig til dig, der har et fint hår. Ved at bruge de rette produkter og skabe gode vaner, kan du sikre dit hår den optimale pleje, samtidig med at det hverken tynges eller skades.

1. HOLD IGEN MED MANGE PRODUKTER

max hold hairspray product picture

Der findes utallige hårprodukter, der kan være plejende for håret. Hårcremer, hårolier og leave-in behandlinger er er alle populære at benytte efter hårvask for at give håret næring. Men har du fint hår, er det en fordel både at bruge færre produkter og mindre af dem.

De vil i mange tilfælde nemlig blot være med til at tynge håret endnu mere ned, gøre det mere fladt og give det tendens til at fedte hurtigere.

I stedet kan det være en god ide at bruge en spray, der er lettere i sin tekstur og kan hjælpe med at skabe mere fylde i håret fra rødderne. Prøv f.eks. Redkens Max Hold Hairspray, der giver langvarigt løft og fastholder din style med op til 24-timers kontrol.

2. SKRU NED FOR VARME STYLINGREDSKABER

Fint hår er fint.

Det er derfor mere skrøbeligt overfor varme stylingredskaber, som føntørrer, glattejern og krøllejern. Det bedste du kan gøre er at undgå at style dit hår for ofte med de varme redskaber – og skrue godt ned for varmen.

Husk, altid at bruge varmebeskyttelse, så du undgå at håret bliver skadet, knækker eller spalter. Redkens Thermal Spray er et let varmebeskyttende produkt, der er perfekt til fint hår og beskytter håret mod varmestyling.

3. UNDGÅ HYPPIGE HÅRVASKE

Når du har fint hår, er det også en fordel at begrænse antallet af hårvaske for at skåne det mest muligt. Meget fint hår kan hurtigt se fedtet ud, og derfor tyr mange til at vaske håret hver eller hver anden dag.

Men du gør dit hår en tjeneste ved at springe en hårvask over. Hvis du vil mindske synligheden af fedtet hår, kan du bruge en tørshampoo mellem dine hårvaske. Redkens Deep Clean Dry Shampoo gør øjeblikkeligt håret friskt og skaber samtidig struktur i håret.

FIND DIN REDKEN HÅRPLEJERUTINE TIL FINT HÅR

Med Redken kan du skabe den ideelle hårplejerutine med produkter, der er særligt udviklet til fint hår. Vi har flere serier, der hver især hjælper med at styrke og pleje dit hår under hver hårvask.

Uanset om dit fine hår har tendens til at fedte, er skadet eller tørt, eller du ønsker volumen, har vi en komplet produkt-serie, der kan gøre underværker for dit hår.

TIL FINT HÅR DER HURTIGT BLIVER FEDTET

redken hair cleansing cream

Fint hår absorberer mindre af det naturlige fedt, der produceres i hovedbunden. Derfor oplever mange med fint hår, at håret hurtigt bliver olieret at se på.

For at skåne håret for hårvask og føntørring for ofte, kan du vælge en shampoo, der kan hjælpe med at mindske overskydende olier i håret.

Redkens Hair Cleasing Cream Clarifying Shampoo er en rensende shampoo, der indeholder frugtsyrer og effektivt fjerner produktrester og overskydende olier. Shampooen styrker håret og efterlader det med øget glans.

TIL FINT OG TØRT HÅR

Tørt hår kan ramme alle hårtyper, også den fine, og resultere i spaltede eller knækkede spidser.

Redkens All Soft Shampoo og All Soft Conditioner er en dynamisk duo, der er formuleret med arganolie, som er en ingrediens der fugter og blødgør håret fra rod til spids.

Shampooen renser blidt håret og er derfor egnet til dig med fint hår, der ønsker mere glans og blødhed.

Selvom shampoo og conditioner begge er beriget med arganolie, har de en ultralet formel, der ikke tynger håret.

TIL FINT HÅR DER MANGLER VOLUMEN

Redken volume injection range series

En af de største ønsker for kvinder, der har fint og glat hår er som regel mere volumen. Og den kan du faktisk hjælpe godt på vej allerede under hårvasken.

Redkens Volume Injection Shampoo og Volume Injection Conditioner er formuleret med Redkens Bodyfying Complex med Filloxane, der øjeblikkeligt hjælper med at løfte rødderne og give fylde til fint og fladt hår.

Udover de volumengivende egenskaber, renser shampooen skånsomt hovedbunden og håret, mens conditioneren skaber glans og blødhed.

PLEJE TIL FINT HÅR EFTER HÅRVASK

redken extreme anti snap

Fint hår kan være mere tilbøjelig til at knække, og derfor er det vigtigt at bruge et produkt, der hjælper med at styrke håret efter din hårvask.

Redkens Extreme Anti-Snap Leave-in Treatment er udviklet til at beskytte og styrke slidte og spaltede spidser.

Leave-in behandlingen er formuleret med proteiner, ceramider og et styrkende kompleks, der hjælper med at beskytte håret mod kemisk skade, varmeskade, mekanisk skade, overfladeskade og brud.

Håret efterlades mere glansfuldt, stærkere og mere elastisk.