>

Årsager, tegn og symptomer på hårtab

Redken samarbejdede med Den certificerede hudlæge, Nicole Rogers, da de arbejdede på at udvikle Cerafill-serien med løsninger til tyndende hår. Hun har bidraget med sin professionelle ekspertise omkring jeres spørgsmål angående tyndende hår. 
HVAD ER HOVEDÅRSAGERNE TIL TYNDENDE HÅR?

Der er flere faktorer, der spiller ind ved tyndende hår, inklusive genetiske årsager, livsstil og aldring. Den mest almindelige årsag til langvarig udtynding af hår er mandlige og kvindelige hårtabsmønstre (også kendt som androgenetic alopecia, AGA). Dette er også kendt som mandligt hårtabsmønster (MPHL) og kvindeligt hårtabsmønster (FPHL).
HVORDAN BLIVER HÅRET TYNDERE?

Den normale vækstcyklus for et enkelt hårstrå kan vare alt fra to til seks år. Når håret er sundt og vokser med en stabil hastighed, vokser det cirka 1 cm per måned. Når håret bliver tyndere, forkortes vækstcyklussen og dens aktive voksefase varer i kortere tid.
Anagen fase
Den anagene fase er vækstfasen, som varer 3-5 år og omfatter 90 % af håret
Katagen fase
Den katagene fase er en omtrent tre uger lang regressionsfase, i hvilken hårvæksten stopper
Telogen fase
Den telogene fase er en 3-5 måneders hvilefase i hårets vækstcyklus
Miniaturisation
Miniaturisation forekommer i slutningen af den telogene fase, når håret falder af, og de tykke hår erstattes af tyndere og finere hår.
Dr. Rogers forklarer hårtab
Det er almindeligt at tabe hår hver dag, når du vasker eller styler det; den normale mængde svarer til 50–100 hår per dag. Hvis en person taber flere end 100 hår om dagen, anses det som overdrevet eller præmaturt hårtab.

Tegn og symptomer 

“Min hestehale føles tyndere”

Mange kvinder, der laver hestehale, vil bemærke, at der er en forskel i tykkelsen. Fx kunne de kun vikle elastikken omkring en eller to gange før, og nu skal der tre eller fire gange til. Hvis dette sker over en periode, der er længere end 6-12 måneder, kan det være tegn på et længerevarende, arveligt kvindeligt hårtabsmønster. 
“Jeg kan ikke længere sætte det på samme måde”

Mænd og kvinder klager over, at der er en mærkbar forskel i hårets tekstur, da det er blevet tyndere. Det kan føles som om, at håret er mere slapt, lettere knækker, bliver tynget ned af produkter eller er for tyndt til at dække hovedbunden. Hvis problemet har stået på i over et år, og der ikke er nogle store psykiske stressfaktorer, der kan være årsagen, så har du muligvis det, man kalder tidlig hårtabsmønster for mænd og kvinder.
“Mit hår vokser ud i klumper""

Når håret vokser ud i store håndfulde eller samler sig som totter i brusebadet, kan du lide af en midlertidig form for hårtab kaldet telogen effluvium.   Dette er sandsynligt, hvis du kun har fældet i seks måneder eller mindre.  Her bør du overveje, om der er nogle store stresspåvirkende begivenheder i dit liv. Overvej at tage til læge for at få foretaget en undersøgelse, og måske finde en medicinsk årsag til dit hårtab.
"Min familie siger, at de kan se min hovedbund"

Det mest almindelig hårtabsmønster for kvinder er tyndende hår foran, 1/3-2/3 fra hovedbunden.  For de fleste kvinders vedkommende forbliver hårgrænsen intakt. Der er stadig yderst vigtigt, at fortsætte med at forebygge tyndende hår ved hjælp af terapier, såsom topical minoxidil.
"Hver gang jeg redder mit hår, falder det af"
Den simple handling at redde sit hår ofte kan resultere i et foruroligende mængde hårtab eller fældning.  De fleste personer, der begynder på en medicinsk terapi, såsom topical minoxidel, vil kunne konstatere et kraftigt fald i den daglige fældning efter  blot nogle få uger til måneders brug."