Sådan får du et langt og stærkt hår | Redken
>

REDKENS BEDSTE RÅD TIL AT FÅ ET LANGT OG STÆRKT

redken extreme length

KAN JEG FÅ MIT HÅR TIL AT VOKSE HURTIGERE

Mange kvinder drømmer om et langt, glansfuldt og stærkt hår. Men vejen dertil kan være en anelse langsommelig og vil kræve, at du giver håret den rette behandling, så du ikke blot har en smuk længde, men også har et hår, der ser velplejet og sundt ud. Men hvor hurtigt vokser hår egentligt? Og kan man gøre noget for at få sit hår til at vokse hurtigere? Få Redkens stylisters bedste råd til hårpleje og produkter, der vil tage dit hår til nye længder.

I gennemsnit vokser vores hår en centimeter om måneden, og du skal derfor væbne dig med en smule tålmodighed, hvis du vil gå fra en kortere frisure til én med masser af længde.

Vi kan ikke nødvendigvis skynde på den naturlige proces. Men vi kan derimod skabe de bedste forudsætninger for, at vores hår vokser og samtidig plejes.

En del kvinder undgår at blive klippet i frygt for, at det vil tage dyrebare centimeter af håret. Men et af de vigtigste råd til dig, der drømmer om langt hår, er netop at pleje det – både derhjemme med de rette produkter og hos frisøren ved at få klippet spidser i ny og næ.

Hvis du forkæler dit hår, vil belønningen komme senere i form af både længde, styrke og glans.

HVORDAN KAN JEG FÅ ET LANGT OG STÆRKT HÅR?

I følge Redken Artist, Adina Doss, er den bedste måde at opnå længere hår på ved at fokusere på en kombination af både interne og eksterne faktorer.

Interne faktorer

Interne faktorer referer bl.a. til en afbalanceret kost, der er rig på de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for. Vores hår har behov for en række vigtige næringsstoffer for at holde sig sundt og stærkt, og for at opretholde en normal hårvækst.

Desuden kan manglende søvn og stress kan påvirke vores krop og sundhed og dermed også vores hårvækst.

Eksterne faktorer

Der findes også en del eksterne faktorer, der kan påvirke håret. Her er en god start at gennemgå de produkter, du bruger i din hårplejerutine. Shampoo, conditioner og hårmasker skal være nærende for både hår og hovedbund og bidrage til, at håret styrkes.

Det samme er gældende for mange stylingprodukter. En del kan have en udtørrende effekt på håret, der kan resultere i  skadet hår. Det betyder ikke kun, at håret kan se slidt og trist ud, men også at det kan være svært at vokse det langt.

Andre ydre påvirkninger kan desuden komme fra solen og badning i saltvand, der begge kan udtørre håret og gøre det mere tilbøjeligt til at spalte og knække.

10 TIPS TIL AT OPNÅ ET LÆNGERE HÅR

Når det kommer til tips og tricks har vores Redken Educators Carl Bjernliden, Ronny Eide og Sara Hellberg listet deres 10 bedste råd til, hvordan du kan opnå længere hår::

1. Brug de rigtige produkter til hår og hovedbund.

2. Vask ikke håret hver dag, og vær skånsom ved hår og hovedbund.

3. Brug Redken Extreme Length-serien for at pleje dit hår, og husk at gennemføre behandlingerne regelmæssigt. Extreme Length hjælper med at styrke hårfibrene og modvirker spaltede spidser, så behovet for at klippe det mindskes. Serien indeholder biotin, der styrker håret. Brug desuden en plejende hårkur ved hver 3. vask.

4. Gå ikke i seng med vådt hår. Håret er mere skrøbeligt, når det er vådt, og du kan derfor risikere at skade håret, hvis du sover med det vådt.

5. Børst hår og hovedbund med en naturbørste.

6. Vær forsigtig ved brug af varmeredskaber. Varme reducerer de svage bindinger i håret og kan beskadige det. Beskyt også håret mod solen.

7. Brug altid Redkens Extreme Play Safe, når du bruger varmeredskaber.

8. Undgå permanent hårfarve eller afblegning af hårets længder. Afblegningsprodukter og hårfarver kan ændre hårets struktur og gøre det mere skrøbeligt.

9. Undgå for stramme opsætninger af håret. Hvis du foretrækker at have håret sat op, er det en god ide at lave løse opsætninger, som f.eks. en lav knold, fletning eller hestehale. Høje og stramme opsætninger skal helst undgås, da det slider meget på håret.

10. Vær forsigtig med nogle hårklemmer, hårbånd og hårsmykker, der kan føre til knækket hår. Brug f.eks. hellere bløde stof-scrunchies end normale elastikker med metallukninger. De vil slide på håret og øge risikoen for knækket hår.

HÅRPLEJESERIE TIL DIG DER ØNSKER LANGT HÅR

Redken Extreme Length er en hårplejeserie, der er specielt udviklet til at hjælpe med at styrke håret ved at reducere knækkede hår og give længere og stærkere hår! Hvis du vil have længde og styrke, er Redken Extreme Length-serien noget for dig.

Extreme Length Shampooindeholder biotin, et vitamin, der spiller en vigtig rolle for hårets tilstand, og når det bruges sammen med Extreme Length Conditioner og Extreme Length Leave-In Treatment, får du mulighed for at styrke håret og give det et sundt udseende. Serien hjælper også med at forebygge og reducere synligheden af spaltede spidser: "Det er en meget bedre rutine for dit hår at bruge det komplette system fra start til slut, end blot at bruge én leave-in-behandling, hvis du vil give håret styrke," siger Redken Artist Adina Doss.

Og igen betyder stærkere hår potentielt længere hår. Det er en særlig god idé at fokusere på at bruge balsammen i mellemlængderne og spidserne, da de kan være mere modtagelig for skader, hvis du regelmæssigt farvebehandler dit hår. “Hårfarve-styles som balayage og "lived in"-spidser betyder, at hårspidserne bliver lysere og lettere, og du har derfor brug for noget, der kan hjælpe med at styrke længderne. Extreme Length-serien er det perfekte valg," siger Doss.

REDUCER SYNLIGHEDEN AF SPALTEDE SPIDSER

redken extreme length

Spaltede spidser er hårets største fjende, især når du forsøger at få det til at blive længere.

Spaltede spidser opstår i hårstråets yderste spids, når det er skrøbeligt og svækket, og hvis de ikke behandles, kan det forhindre dig i at få dit hår til at vokse ud og være stærkt.

Prøv Redken Extreme Length Leave-In Treatment, der både hjælper med at forsegle og reducere tynde, spaltede spidser, når den bruges som en serie sammen med Extreme Length Shampoo og Conditioner.

HVILKE LIVSSTILSVANER SKAL JEG ÆNDRE FOR AT KUNNE OPNÅ LÆNGERE OG STÆRKERE HÅR?

redken extreme length

Ud over at bruge vores trio af produkter, er der nogle få livsstilsændringer, du kan indføre, når du prøver at få dit hår til at vokse.

Regelmæssige klipninger er vigtige for at slippe af med de spaltede spidser – men der kan faktisk gå længere tid mellem studsningerne, end du tror.

“En studsning hver sjette til ottende uge er slet ikke nødvendigt. Med en god klipning bør du kunne gå tre måneder eller deromkring," siger Doss. "Når du får en studsning, skal du tænke på det som en måde at forme din frisure på og ikke som en måde at miste længde på," foreslår hun.

Varmeredskaber kan også slide på håret, især hvis du prøver at få det til at blive langt. Prøv at minimere brugen af varmestyling så meget som muligt, eller sørg som minimum for at bruge et varmebeskyttende produkt, som f.eks. Redkens Extreme Play Safe eller Thermal Spray, hver gang du bruger varme til håret.